RECEPT: Domácí sýr Ricotta

9. září 2012 v 11:14 |  Recepty
Ricotta je čerstvý neutrální sýr z kravského mléka, který se využívá hlavně do omáček, dezertů a studených předkrmů jako jsou například involtini (závitky). Dnes Vám ukáži, že příprava takového sýru není zapotřebí hotelové školy a složitých postupů.
Ricotta již upravena na involtini - závitky s šunkou prosciutto.

Co budeme potřebovat?
  • 1 litr plnotučného mléka (nejlépe domacího)
  • 100ml smetany
  • 2-3 lžíce jablečného octu
  • špetka soli
  1. Do středně velkého hrnce nalijeme mléko, smetanu a přidáme špetku soli
  2. Necháme zahřát na min. 80°C, bez teploměru poznáme tak, že mléko začíná jemně pěnit.
  3. Vložíme jablečný ocet a mícháme cca. 20-30 sekund, následně pováříme dalších 30-60 sekund (záleží na kvalitě mléka) do doby než se směs začne srážet a oddělovat. Pozor! Mléko nesmí začít pěnit.
  4. Hrnec sundáme z plotny, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Nachystáme si jemné sítko a propasírujeme ricottu. Měla by nám zůstat pouze hmota. Následně necháme dostatečně na pár hodin vychladit a vytvarovat v lednici.
Ricotta, jak jsem zmiňoval je neutrální sýr, proto si ji můžete dochutit bylinkami, olivovým olejem apod.
Buon Apetito!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Danka Hrachovcová Danka Hrachovcová | E-mail | Web | 18. března 2013 v 20:03 | Reagovat

osobně můžu doporučit z vlastní zkušenosti tento http://www.slehace.cz/slehac-od-vyrobce-eta/

2 ZdenekS ZdenekS | E-mail | 17. ledna 2017 v 14:49 | Reagovat

Chtěli byste zvýšit návštěvnost na cucina-italiana.blog.cz několikrát? Hledat v google: Masitsu's tricks

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama